fbpx

Buitenlanders aangehouden voor pinpasfraude: ruim SRD 2 miljoen illegaal gepind

GFC NIEUWS- De politie hefet twee buitenlanders aangehouden, nadat ze ruim SRD 2 miljoen illegaal hebben gepind met behulp van valse kredietkaarten.
De 31-jarige Fransman Tyron A. is in de vroege ochtend van 25 augustus door leden van Recherche Regio Paramaribo aangehouden nabij het filiaal van een commerciële bank. Zijn 39-jarige Roemeense kompaan Florin J. is op dezelfde dag door leden van de afdeling Fraude aan de Ringweg aangehouden.
Tyron en Florin worden onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie, diefstal door middel van valse sleutel, diefstal, oplichting en gekwalificeerde valsheid in geschrifte.
Tyron A. heeft zich hevig verzet bij zijn aanhouding. In zijn bezit is aangetroffen en in beslag genomen een geldbedrag van SRD 15.000,- en valse kredietkaarten. Hij had kort voor zijn aanhouding, met gebruikmaking van de valse kredietkaarten onrechtmatig geld gepind bij de geldautomaat van de bankinstelling.
Florin J. had bij zijn aanhouding ook een geldbedrag en een aantal valse kredietkaarten bij zich, die in beslag zijn genomen.
Uit het politie-onderzoek is naar voren gekomen dat deze verdachten al maanden bezig zijn in ons land en dat zij ongeveer twee miljoen Surinaamse dollars onrechtmatige gepind hebben met de valse kredietkaarten.
Verder bestaat het vermoeden dat deze twee buitenlanders deel uitmaken van een criminele organisatie, die in Suriname en andere landen in de regio actief is in het onrechtmatig lichten van gelden van bankrekeningen van derden waarbij gebruik wordt gemaakt van valse kredietkaarten en illegaal verkregen toegangscodes.
Tyron A. en Florin J. zijn in verzekering gesteld. De afdeling Fraude van de politie is belast met het onderzoek in deze strafzaak.

BEKIJK OOK
PL herdenkt samen met first lady en 'Jawa' parlementariërs van NDP en VHP Javaanse immigratie te Mariënburg