Buitenlander met verkeersvonnissen aangehouden op Zanderij

De afdeling ANRS van het Korps Politie Suriname heeft het afgelopen weekeinde een buitenlander, die op vakantie naar Suriname kwam, staande gehouden op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven(JAP).

De reden hiertoe was dat deze reiziger verkeersvonnissen op zijn naam had staan van begane verkeersovertredingen in het jaar 2016. Het totale boetebedrag bedraagt SRD 2000,- of een subsidiaire hechtenis van 76 dagen. De man besloot de boete te betalen.

Deze controle van de afdeling ANRS wordt bij zowel vertrekkende als aankomende passagiers uitgevoerd en vindt in samenwerking plaats met de Militaire Politie die belast is met de immigratiewerkzaamheden.

Verkeersdeelnemers en vertrekkende passagiers die wensen te informeren als zij een openstaande boete op hun naam hebben staan van een overtreding gepleegd is de afgelopen jaren, kunnen zich op werkdagen begeven naar het politiebureau Latour, waar de afdeling is gevestigd.

Op die afdeling zal hun de mogelijkheid worden geboden hun boete in contanten of middels het POS systeem (pinpas) te voldoen.

Bij de controle op de luchthaven zullen passagiers, die hun boete niet betaald hebben, in de gelegenheid worden gesteld om die boete ter plaatse te betalen.

De passagiers die hun boetes niet betalen, zullen niet af kunnen reizen omdat zij in hechtenis genomen zullen worden.