fbpx

Buitengewoon vreemd: 35-jarige vrouw die heel haar leven in Paramaribo woont weet weg naar Kirpalani niet te vinden

GFC NIEUWSREDACTIE– De familie van een 35- jarige vrouw die heel haar leven al woont in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo heeft dit weekend gezorgd voor hilariteit maar ook ergernis bij haar familieleden.

De dame wilde zondagmiddag met haar twee kinderen van 14 en 16 jaar in haar auto rijden naar het grootste en goedkoopste warenhuis van Suriname om direct alle benodigde spullen te kopen voor het nieuwe schooljaar.

Ze kwam echter met lege handen thuis.

De moeder die woont in het noorden van Paramaribo, geestelijk en lichamelijk kerngezond is en een HBO- opleiding achter de rug heeft,  heeft langer dan twee uur rondgereden en kon de Wanicastraat/Pengelstraat, waar het megagebouw van Kirpalani is gevestigd, maar niet vinden.

Volgens informatie is de vrouw gewend om altijd samen met haar moeder te rijden, die haar steeds wijst welke richting ze op moet, aangezien ze moeite heeft om tijdens het rijden de weg naar bekende locaties te vinden.

De moeder was zondag niet in staat mee te gaan omdat zij zich niet lekker voelde.

Een broer zegt aan GFC Nieuws dat zijn zus nog geprobeerd heeft om de locatie via Google te vinden.

“Google maps dirigeerde haar steeds naar het Molenpad. Maar op die bewuste hoek en straten in de omgeving zijn er volgens haar geen straatnaamborden, dus raakte ze verder in de war”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotentie, hoge bloeddruk en de link met het gebruik van mondwaters en tandpasta’s met fluoride

“Ook belde ze met haar zus en moeder om mondelinge uitleg te krijgen. Maar die namen niet op”, zijn de argumenten.

“Wij zijn zelf ook verbijsterd en vinden het belachelijk dat een volwassen vrouw en twee kinderen op deze leeftijden niet in staat zijn om zo’n bekende plek in onze stad te vinden. Maar het is helaas niet anders”, aldus het familielid.

Het vermoeden bestaat dat de vrouw zich tijdens het rijden zodanig moet inspannen, dat ze niet in staat is helder te denken en handelen.

BEKIJK OOK
Meisje (12) beraamt plan om hele familie uit te roeien en vluchten met vriendin

GFC vroeg de Europese topexpert Jonathan Clarke, die ook een belangrijke adviseur van Constantin Foundation is, om een reactie op dit vreemd geval.

“Het zou goed mogelijk zijn dat deze vrouw het besturen van haar voertuig als extreem stressvol ervaart en door “de hoge werkdruk” zeer lichte maar langdurige episodes krijgt van wat wij in het vliegjargon ‘Pilot Incapacitation’ noemen”.

“Door hoge stressdruk, maar ook andere oorzaken, kan deze ongeschiktheid ook plotseling of geleidelijk tijdens het autorijden optreden en licht tot zeer ernstig van karakter zijn”.

“De persoon is dan niet in staat om helder te denken en handelt vaak helemaal verkeerd”, stelt Jonathan Clarke.

Volgens de topexpert is het een bekend fenomeen binnen de pilotenwereld.

“Er is vorig jaar nog een ernstig geval hiervan geweest toen zeer goed getrainde piloten tijdens een vlucht met een Airbus A350 van Air France vanuit San Francisco in de VS, een doorstart moesten maken op luchthaven Orly in Parijs”.

“Er was tijdens de vlucht helemaal niets aan de hand”.

“De ervaren 45- jarige co-piloot raakte echter tijdens de landing die hij manueel zou uitvoeren, door een zeer onverwachte Windshear melding compleet in de war waardoor hij totaal verkeerde en gevaarlijke handelingen pleegde”.

“De piloot bracht zo het leven van honderden passagiers en dat van anderen in vliegtuigen in de buurt ernstig in gevaar”.

“Pas na vier zeer benarde minuten en het roepen van orde in de cockpit kon de gezagvoerder het vliegtuig weer goed onder controle krijgen”, is de uitleg van de topexpert.

Clarke heeft het sterke vermoeden dat indien de vrouw in alle rust zou lopen naar Kirpalani, ze de weg zeer zeker zou weten te vinden.

De topexpert houdt ook de optie open dat de 35- jarige zich niet gelijktijdig op 2 voor haar zware taken kan focussen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER