fbpx
Brunswijk wilt naleving vonnis Greenheart

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gedupeerde medewerkers van Greenheart Group verzekerd dat het vonnis tegen het bedrijf wordt uitgevoerd.

Het vonnis welke de rechter heeft uitgesproken, is dat het houtbedrijf aan 22 gedupeerde arbeiders lonen uitbetaald vanaf de periode dat zij buiten functie zijn gesteld. Volgens de vicepresident dient een rechterlijk vonnis te worden uitgevoerd en dient het buitenlands bedrijf deze ook te doen en niet te sollen met het Surinaams rechtssysteem.

Dinsdag hebben medewerkers van Greenheart Group uit Apoera een petitie aangeboden aan de VP. In de Petitie wordt aangegeven dat 22 medewerkers die op Arbeidsovereenkomst in dienst zijn van het bedrijf, het verzoek hebben gedaan voor adequate stofmaskers voor het uitoefenen van hun werkzaamheden.

Deze maskers zijn nodig vanwege de grote hoeveelheid stofdeeltjes die vrijkomen tijdens het snijden en vervoeren van hout en houtproducten. Echter heeft het bedrijf dit verzoek afgewezen en heeft het bedrijf als reactie daarop eerst een eenzijdige Arbeidsovereenkomst opgesteld waarbij de werknemers verplicht werden gesteld, zich binnen 48 uur op het werk te begeven.

Vanwege het gevaar voor de gezondheid hebben de werknemers besloten niet te verschijnen. Daarna werd door het bedrijf aan deze 22 werknemers ontslag aangezegd.

De Greenheart Group werknemers Organisatie heeft een zaak aanhangig gemaakt aan het houtbedrijf en werd door de rechter in het gelijk gesteld. Volgens de uitspraak van de rechter moet het bedrijf aan de medewerkers de achterstallige lonen uitbetalen. Omdat het bedrijf hier geen werking van maakt, heeft de bond besloten hulp te zoeken bij de Surinaamse Overheid.

Brunswijk heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd en zal op kort termijn samen met de regering werken aan een oplossing voor deze kwestie. Hij zegt dat hij ervoor zal zorgen dat Greenheart Group het rechterlijk vonnis uitvoert, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…