Brunswijk wil vóór 2025 elektriciteit en water voor zuidelijke dorpen

donker geen stroom elektriciteit

GFC NIEUWSREDACTIE- Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft recent een bezoek gebracht aan het dorp Kwamalasamutu in Zuid-Suriname.

De gemeenschap aldaar had aan de bel getrokken over de slechte leefomstandigheden. In totaal gaat het om 8 dorpen die vallen onder Granman Jimmy Toeroeman. Pildas Tawadi, sectretaris van de Granman, zegt dat de vicepresident voor spoedoplossingen heeft gezorgd.

De kosten van levensonderhoud zijn dermate gestegen dat onderwijs en gezondheidszorg onbetaalbaar zijn geworden. Aanplanten zijn verloren gegaan door de weersomstandigheden, elektriciteit- en watervoorziening zijn niet optimaal, grondenrechten zijn nog onopgelost en de telecom-verbinding is slecht.

Tawadi zegt dat er schoolvoeding is tot de vakantie, dat er voor de komende 5 weken diesel is geleverd voor de stroomvoorziening en dat kinderbijslag is uitbetaald. Er zijn echter nog problemen die opgelost moeten worden.

Tijdens een Krutu heeft de vp beloofd zijn best te doen om de problemen met de elektriciteit- en watervoorziening definitief op te lossen voor de verkiezingen.

OOK INTERESSANT
Regering sluit principeovereenkomsten met veiligheidsbonden