fbpx
Brunswijk wil betere afstemming tussen ministers

GFC NIEUWS- Tijdens de speciale vergadering om het beleid van regering-Santokhi van de afgelopen drie maanden te evalueren, is gesproken over de vorderingen, maatregelen en verbeterpunten.

In een briefing op 31 oktober, nadat het evaluatiemoment werd afgesloten, is vicepresident Ronnie Brunswijk ingegaan op zaken die aan de orde zijn gekomen. De briefing is gehouden te Moengo Tapoe, in het district Marowijne, waar ook de uitgebreide regeringsevaluatie heeft plaatsgevonden.

Brunswijk zegt dat de Raad van Ministers (RvM) in de afgelopen drie maanden 17 keer heeft vergaderd. De vicepresident zegt dat het resultaat daarvan is te vinden in een aantal (356) missives.

Verder zijn ingesteld: de presidentiële commissie grondenrechten, de presidentiële commissie grondconversie, presidentieel managementteam grote projecten, commissie ordening kleinschalige goudsector, onderraad voor armoedebestrijding, commissie voor onderzoek onregelmatigheden bij BIZA, automatische verlenging van de SZF Bazo en BZV-kaarten en financiële steun voor bus- en boothouders.

Verder heeft de regering het voor elkaar kunnen krijgen een verhoging van AOV naar 750 SRD, AKB naar 75 SRD, financiële bijstand naar 500 SRD per maand, continuering van de fiscale heffingskorting van 750 SRD per maand. Ook zijn de verschillende raden van parastatale bedrijven aangepast in het kader van een gestroomlijnd beleid.

De vicepresident zegt dat tijdens het evaluatie moment is voorgesteld dat er vooraf een betere afstemming tussen ministeries moet geschieden. Hetgeen zal voorkomen dat discussies vastlopen tijdens de RvM. “Themavergaderingen geven betere inzichten in materie en verschaffen diepte informatie. Enkele thema’s die de komende weken besproken zullen worden zijn onder andere: – subsidie beleid staatsbedrijven; – bananenindustrie FAI, integraal plan sociaal zekerheidsstelsel; – evaluatie huur overheidsgebouwen; – rechtspositie minsteriele plan-unit en het beurzenbeleid van de regering.”

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.