fbpx

Brunswijk: Uitdaging om vreedzaam en in harmonie met elkaar samen te leven op onnavolgbare wijze gelukt

GFC NIEUWS- Suriname heeft zich waardig en respectvol geprofileerd als een onafhankelijk en volwassen natie in deze steeds veranderde wereld.
Dit bracht vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk naar voren tijdens de Buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee op 25 november.
In de afgelopen 45 jaar heeft ons onafhankelijk land zich op een verdienstelijke wijze, ondanks vele problemen die wij als land en volk hebben ondervonden, gepresenteerd aan de wereld. In alle werelddelen is de Republiek Suriname een neutrale relatie aangegaan met een groot aantal landen. Die relaties zijn altijd gebaseerd geweest op wederzijds respect, met erkenning van elkanders soevereiniteit en van het principe niet inmengen in elkaars binnenlandse aangelegenheden, schrijft het Directoraat Volkscommunicatie.
In deze afgelopen 45 jaar van zelfstandigheid heeft ons land zich ook verbonden met vele belangrijke en invloedrijke multilaterale organisaties in nagenoeg de hele wereld. Suriname heeft zich waardig en respectvol geprofileerd als een onafhankelijk en volwassen natie in deze steeds veranderde wereld, aldus de vp.
Brunswijk bracht ode aan de regering van 1975 aan wie de eer te beurt viel om al deze ontwikkelingen mogelijk te maken en daaraan leiding te geven. Hij bracht ook ode aan alle daaropvolgende regeringen en Surinamers die richting hebben gegeven aan de gestage ontwikkelingen. ‘Laten wij onszelf feliciteren met deze historisch bereikte mijlpaal. De koloniale geschiedenis heeft ons geplaatst in een multi-etnische, multi-culturele, multi-religieuze samenleving.’
“De uitdaging om vreedzaam en in harmonie met elkaar samen te zijn, samen te leven in ons land is in de afgelopen 100 jaar op een grandioze en bijna onnavolgbare wijze gelukt. Moge deze regering en toekomstige regeringen, onze huidige en toekomstige leiders van ons land, ons volk, onze natie begeleiden naar het hoogste ideaal,” aldus Brunswijk.

BEKIJK OOK
77-jarige bejaarde man bij voordeur overrompeld door rover