Brunswijk: Regering op één lijn over NV New Surfin

GFC NIEUWSREDACTIE- “U zal zien. De komende maanden zullen we elke week projecten uitvoeren.”

“Uiteraard willen wij grotere projecten opstarten, maar daarvoor heb je veel kapitaal nodig. Dat is wat wij internationaal zoeken, maar kapitaalkrachtige instituten, personen en organisaties die hun kapitaal hier willen investeren eisen ook garanties en zekerheid,” zegt president Chandrikapersad Santokhi in een exclusief interview met de Communicatie Dienst Suriname en het Directoraat Volkscommunicatie.

De president zegt dat dit de aanleiding is om NV New Surfin op te richten, “maar uit enthousiasme, gedrevenheid, haastigheid en confidentialiteit worden er fouten gemaakt. Daarvoor zijn wij er als regering. Om fouten te corrigeren. We gaan het corrigeren en presenteren aan de samenleving en het parlement.”

“Het instituut gaat wel door om kapitaal aan te trekken, want we hebben het nodig voor het volk. Het geld hebben wij niet nodig voor de regering, maar voor het volk om wat we beloofd hebben te realiseren.”

Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt dat de regering zich niet uit het veld zal laten slaan door racistische sentimenten die worden aangekweekt in de samenleving.

Het kan er bij hem niet in dat burgers worden aangezet tot haat en discriminatie. Hij benadrukt dat indien hij in zijn gelederen tekenen constateert die daarop duiden, hij onmiddellijk corrigerend zal optreden.

Brunswijk vindt het niet kunnen, dat binnen de samenleving ernaar wordt gekeken dat alleen personen van Hindostaanse afkomst zitting nemen in NV New Surfin.

Men moet naar zeggen van de vicepresident ook niet de focus verliezen op het gegeven dat de NV alleen bemand wordt door VHP-ers.

“Men moet kijken naar wat het doel is. Dat doel is duidelijk om fresh capital naar binnen te brengen. Wie zou daarvan genieten? De gemeenschap! benadrukt vp Brunswijk.”

Hij zegt verder dat zaken die gecorrigeerd moeten worden rechtgetrokken zullen worden. “Wij moeten verder met het goede werk ten voordele van deze samenleving.”

Ook de president benadrukt dat hij rassenhaat afkeurt. Het is voor hem noodzakelijk dat alle groepen gezamenlijk blijven optrekken om de gemeenschappelijke doelen te realiseren en geen scheidslijnen te gaan creëren tussen elkaar.

“Wij moeten koesteren wat wij hebben. Wij zijn allemaal Surinamers. Wij zijn leiders die geen rassenoorlog willen meemaken en ook niet willen achterlaten”, aldus president Santokhi.