fbpx

Brunswijk ontkent gesprek met NDP-leider Bouterse

GFC NIEUWS- ABOP-leider Ronnie Brunswijk ontkent in alle toonaarden dat hij na 25 mei een gesprek heeft gevoerd met de NDP van Desi Bouterse.
In het verkiezingsprogramma “Suriname Kiest” zei Brunswijk woensdagavond dat zijn partij geen gesprekken voert met Bouterse.
De ABOP heeft volgens de officieuze cijfers 7 zetels behaald en bekijkt hoe samen met de VHP, NPS en PL een nieuwe regeercoalitie te vormen. De VHP heeft tot nu de meeste zetels, 20, behaald. NPS heeft er 4 en PL 2.
Coalitiepartner BEP, die na de verkiezingen van mei 2015 uit A-Combinatie stapte, behaalde op 25 mei jongstleden 2 zetels.
VHP-leider Chan Santokhi zegt dat het praten met de NDP nog komt, maar niet in formerende zin. Ook met de BEP komt er een gesprek.
Santhoki zal de pers uitnodigen om in openbaarheid met de overige politieke partijen te praten die niet in eerste instantie tot de bij de eerste coalitie gesprekken waren betrokken.
Brunswijk benadrukte dat zijn partij niet zelfstandig meeregeert, maar samen met de politieke partij Pertjajah Luhur (PL). Deze 2 partijen waren een lijstverbinding aangegaan vòòr de verkiezingen en Brunswijk heeft benadrukt dat dat zij ook na de verkiezingen met elkaar zullen optrekken.

BEKIJK OOK
Tropenbos Suriname presenteert onderzoeksresultaten stedelijk groen in Groot-Paramaribo