fbpx
Brunswijk ondersteunt resocialisatie opvangcentrum voor jongeren en daklozen

GFC NIEUWS- Stichting 1 voor 12 heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

Het doel van dit bezoek was om de vp te informeren over de plannen voor het opzetten van een resocialisatie opvangcentrum “Yepi de Ete”.

Met dit centrum wil Stichting 1 voor 12 jongeren en daklozen een onderdak bieden. Door resocialisatie zal de stichting proberen hun zelfredzaamheid te vergroten, zodat ze daarna gezond en wel terug kunnen keren in de maatschappij.

De vicepresident is zeer ingenomen met dit project en heeft een ondersteuning toegezegd van SRD 20.000 uit zijn eigen middelen voor de sociale projecten.

Lloyd Dalfour, die namens de stichting de vicepresident bedankte voor deze toezegging, gaf aan dat het centrum zal worden gebouwd achter Zanderij op het terrein die de stichting eerder van de overheid had ontvangen.

Het plan voor de bouw van het centrum is reeds uitgewerkt en is ook aan de vp overhandigd, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…