Brunswijk: Moeilijk besturen met lege staatskas

GFC NIEUWSREDACTIE- Vicepresident Ronnie Brunswijk is er duidelijk over geweest dat de regering het niet makkelijk heeft om het land te regeren.

Dit heeft de bewindsman laten doorschemeren bij de regerings-persconferentie op 24 mei.

“Het is nu bijna een jaar geleden dat wij het roer hebben overgenomen. Wij hebben mogen ervaren dat een land regeren met een haast lege staatskas niet gemakkelijk is”.

“We weten dat door de Covid-19-pandemie en door het slecht beleid van de laatste regering Bouterse het land in een diep dal terecht is gekomen”.

“We moeten toegeven dat mede door toedoen van de hoge koers de prijzen in de winkels blijven stijgen,” aldus de vp.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse ministers en hoge politici moeten helft salaris inveren uit solidariteit met het arme volk

Brunswijk zegt verder te snappen dat het leven voor grote delen van de samenleving steeds moeilijker wordt.

Hij verzekert de samenleving dat de regering er alles aan zal doen om het land uit deze crisis te halen.

“Wat wij nu samen meemaken is wat het vorig beleid ons heeft nagelaten. Nu wordt alles blootgelegd, maar we zullen niet staan toekijken. Wij pakken aan. Samen met u. Wij gaan de goede richting op. In uw ogen misschien niet snel genoeg. Wij vragen u om nog wat geduld op te brengen. Kapot maken gaat snel, maar opbouwen is een moeizaam proces.”

Brunswijk heeft ook kenbaar gemaakt dat de regering een paar zaken binnen het beleid dient te verbeteren.

“Gelooft u mij. Uw kritiek gaat niet aan ons voorbij. Wij zijn constant bezig ons beleid te evalueren en daar waar nodig bij te stellen. Het is onze taak u volledig te informeren en zaken goed uit te leggen. De regering zal ook niet schromen om die verantwoordelijkheid op zich te nemen.”

Overige berichten