fbpx

Brunswijk: Iedereen moet toegang hebben tot schoon drinkwater

GFC NIEUWS- Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zal niet rusten alvorens het heel binnenland voorzien is van schoon, stromend en goed drinkwater.
Vandaar dat de vp bij de aanstelling van Claudio Pinas als nieuw diensthoofd voor SWM Moengo, op 1 december zei dat eenieder in het district toegang moet hebben tot gezond drinkwater.
Hoofd Technische Dienst SWM, Clifton Linga, zegt dat het bedrijf rond de 4000 aansluitingen heeft in Marowijne. Linga neemt ook waar als leidinggevende van de sectie binnenland. Niet alle gebieden in Marowijne zijn in beheer van de SWM. Een deel van dit district valt nog onder de Dienst Watervoorziening. Linga zegt dat de waterdruk in Moengo integenstelling tot Albina goed te noemen is.
Linga heeft in augustus overgenomen en heeft opgemerkt dat in bepaalde gebieden het werk half is gedaan. Voorts legt hij uit dat er eerder aan het drinkwaterprobleem in Brokopondo en Sipaliwini is gewerkt, Marowijne moest wachten.
Met de aanstelling van Brunswijk als vp wordt er vaart achter het oplossen van het drinkwaterprobleem gezet, meent het Directoraat Volkscommunicatie.

BEKIJK OOK
Woning 65-jarige vrouw en minderjarige kleinkinderen bespaard van brand door heldhaftig optreden buurman