Brunswijk hoort problemen 22 dorpen Sipaliwini aan

GFC NIEUWSREDACTIE- Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is vast van plan niets aan de toeval over te laten om de ontwikkeling van het achterland ter hand te nemen.

Zo stond hij van 2 april tot en met 5 april aan het hoofd van een delegatie bestaande uit de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, en enkele ministers als ook parlementariërs, die een werkbezoek heeft gebracht aan het district Sipaliwini en wel het Pamacca en Taphanahoni-gebied, waarbij er 22 dorpen zijn aangedaan.

Het werkbezoek had tot doel met de gemeenschap van gedachten te wisselen om na te gaan hoe de ontwikkeling aldaar samen met de overheid ter hand kan worden genomen.

De vertegenwoordigers van de verschillende gemeenschappen, waaronder het traditioneel gezag, konden hun problemen rechtstreeks aan de delegatie voorleggen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: First Lady doneert aan marktventers Centrale Markt Paramaribo

Enkele van de onderwerpen die aan de orde kwamen zijn: de illegale goudwinning, drinkwater problematiek, elektrificatie, onderwijs, gezondheidszorg als ook de hoge kosten voor de basislevensbehoefte.

Brunswijk hield de aanwezigen voor dat er een vervolgtraject komt, waarbij de geïnventariseerde problemen verder zullen worden besproken, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

De vp erkende dat het binnenland in een achtergestelde positie is. De regering is volgens hem voornemens gestructureerd de problemen aan te pakken en te zorgen voor een duurzame oplossing.

Hij wees verder op het belang van de welvaart en welzijn van de samenleving. Hij maakte ook duidelijk dat de regering het financieel enorm zwaar heeft. Desondanks kent de regering haar verantwoordelijkheid en zal samen met investeerders zorg dragen voor de nodige ontwikkeling in het achterland.

Met deze toezegging van de tweede man in het land waren de aanwezigen zeer ingenomen. Zij kijken dan ook uit naar het vervolgtraject en wachten af wat de regering zal doen voor dit deel van het binnenland.

De delegatie bestond verder uit district-commissarissen van Sipaliwini-Coeroeni, Sipaliwini Pamacca en Sipaliwini- Tapanahoni.

Overige berichten