Brunswijk heeft geen problemen met benoeming Paragsingh tot pg

brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse vicepresident, Ronnie Brunswijk, zegt geen problemen te hebben met de benoeming van Garcia Ramcharan-Paragsingh tot procureur-generaal (pg) bij het Hof van Justitie.

“Wat mensen denken is niet wat meneer Brunswijk denkt”, legde de vp uit in gesprek met journalisten.

Hij voerde aan dat “wij in Suriname leven. Ik kijk niet naar etniciteit”. Een Surinamer moet het werk kunnen doen. Uiteindelijk bepaalt de Almachtige als mevrouw Paragsingh daar zit. Het doet Brunswijk niks”. Zij heeft jarenlang ervaring.

Begin augustus is de benoeming van Paragsingh tot pg goedgekeurd door de regering. Ministers van de politieke organisatie van Brunswijk hebben desbetreffende vergaderin met toestemming van de president verlaten. De ABOP is tegen de benoeming van Paragsingh deelde toppers van de partij mee.

Paragsingh heeft reeds 37 jaren gediend bij het Openbaar Ministerie. Zij is sinds 3 december 2014 benoemd tot Advocaat-Generaal. Sinds 13 april 2021 tot heden is zij belast met de waarneming van de functie van pg bij het Hof van Justitie.

OOK INTERESSANT
Alarm over ongecontroleerd gebruik van pesticiden in Surinaamse landbouw

Vandaag wordt zij officieel geïnstalleerd in de functie.

Met de goedkeuring, welke ingaat op 10 augustus 2023, start het traject van bekrachtiging van de benoeming, de beëdiging en de installatie van deze hoogste justitiële autoriteit, liet de regering eerder weten.