fbpx

Brunswijk gaat in op werkzaamheden regering afgelopen twee weken

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft vandaag een korte opsomming gemaakt van de werkzaamheden de afgelopen twee weken.
Hieronder de werkzaamheden
1. Salarissen en vakantiegelden zijn uitbetaald in samenwerking met lokale banken.
2. De president heeft een commissie ingesteld die onderzoek moet doen naar de benoeming van personen onder de regering Bouterse. Degene die recht heeft op de benoeming, zal die ook behouden, “maar tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat een groot deel van benoemingen en promotie onterecht is geweest en kunnen wij de Surinaamse samenleving daarmee niet opzadelen.”
3. Er zijn gesprekken gevoerd met verschillende internationale regeringsleiders, waaronder Brazilië, Nederland en de VS. De president en de minister van Buitenlandse Zaken hebben hiermee de eerste stappen gezet om het imago internationaal te verbeteren.
4. Binnen de Raad van Ministers zijn de volgende besluiten genomen:
De uitgegeven terreinen aan de Cultuurtuin zijn ingetrokken. De PG is ingesteld voor onderzoek naar deze uitgiften.
5. De RvM heeft goedkeuring gegeven voor het wijzigen van de raden van de instanties: MI-Glis, SPSB, SLM, Grassalco, SWM, EBS en SZF. Die van het SZF had een spoedeisend karakter en is reeds uitgevoerd.
6. Naast de bestaande raden onder de RvM is een raad toegevoegd: de onderraad voor ondernemerschap en werkgelegenheid. Dit is gedaan op basis van het regeerakkoord, net als doel bevordering van werkgelegenheid.
7. Opzetting van een nieuw Covid-19 Managementteam, dat regelmatig zal communiceren met de samenleving. De regering zal de komende drie dagen nagaan als de samenleving zich houdt aan de aangekondigde maatregelen.

BEKIJK OOK
Justitie wil bewoners Casipora opleiden tot hulpagent van politie vanwege toename criminaliteit