fbpx

Brunswijk en McLeod op één lijn rond verkoop Elisabeth Samson Huis

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk en Cynthia McLeod staan op één lijn over de verkoop van het Elisabeth Samson Huis op de hoek van de Wagenwegstraat en de Herenstraat.
De vorige Raad van Ministers gaf in juni 2019 akkoord voor de verkoop van het pand. Deze werd vertraagd nadat de notaris de partijen erop wees dat nog niet alle wettelijke kaders aanwezig waren voor de rechtsgeldigheid van de verkoop/ koop.
De huidige regering heeft volgens Brunswijk tijdens de Raad van Ministers Vergadering van 22 september toestemming verleend om het pand te verkopen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.
Tijdens het onderhoud met McLeod op 13 oktober is breedvoerig gesproken over de plannen van de stichting Elisabeth Samsons waar Mc Leod voorzitter van is. De vicepresident heeft tijdens het gesprek te kennen gegeven de kwestie weer op de agenda te plaatsen om het verkoopbedrag vast te stellen.
De stichting Elisabeth Samson Huis is bereid dit pand op te kopen en heeft als doel het gebouw te restaureren en in te richten conform, de inventaris anno 1762. Dit zal volgens McLeod behalve bijdragen aan een prachtig aanzien van de binnenstad ook een grote toeristische attractie zijn.
Mc Leod liet weten dat investeerders al klaar staan om met een bedrag van 30 miljoen SRD in te komen voor de restauratie. Dit zal via een fonds gebeuren waarbij het project binnen 1,5 jaar operationeel moet zijn. Brunswijk heeft alle steun toegezegd.
Het historisch binnenstad van Paramaribo staat bekend om haar unieke monumentale houten gebouwen en is sedert 2003 op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Echter zijn veel van de gebouwen in verval geraakt, maar zijn dankzij de IDB – lening nog gerestaureerd.

BEKIJK OOK
CDS en staatsmedia wisselen van gedachten over samenwerking