fbpx

Brunswijk benadrukt rol jongeren bij start“ABOP meets the youth”

Gisteren tijdens de ABOP kick-off campagne: “ABOP meets the youth” te Latour, werd de rol van de jeugd benadrukt. De partij zal een forum voor de jeugd maken, omdat die het roer van de ouderen zal overnemen. Indien de jeugdigen niet klaargestoomd worden, kunnen zij de kar niet verder trekken, liet Brunswijk weten.

Zijn partij wil het voortouw nemen en zal in alle buurten in Paramaribo en districten de jongeren erbij betrekken. De jonge generatie zal bij de verkiezingen in 2020 ook het verschil moeten uitmaken, meent de partijvoorzitter. De strategie van de partij wat de jongeren betreft, zal doorslaggevend zijn, vervolgde de ABOP-voorzitter.

De ondervoorzitter van het jongerenbestuur, Edgar Sampie, hield de aanwezige jongeren voor dat het werk wat zij zullen doen, beloond zal worden. Hij riep hen op, om de partij door dik en dun te ondersteunen, omdat de ABOP kansen wil creëren voor de jonge generatie. Naar zijn zeggen draagt de geel-zwarte partij kennis van de problemen waarmee jongeren te kampen hebben. “In 2020 wanneer de geel-zwarte partij aan de macht komt, zullen er zeker veranderingen komen.”

Stefanus Ligorie, voorzitter van het landelijke jongerenbestuur van de ABOP, voegde eraan toe dat onderwijs een belangrijke factor is voor de verdere ontwikkeling van elk kind en het verworven recht op dit moment ontnomen wordt vanwege het onvriendelijke jongerenbeleid dat thans wordt gevoerd. Zijn partij wil zeker daar een einde aan maken door een goed onderwijsbeleid landelijk te voeren.

ABOP-volksvertegenwoordiger Dinotha Vorswijk hield de aanwezigen voor dat de ABOP altijd een podium heeft voor de jongeren die zich willen profileren. Zij is daar een voorbeeld van. Wij zijn de toekomst, maar als onze leiders ons nu overspoelen met schulden dan zullen wij als jonge generatie het morgen niet goed hebben, merkte ze op. Vorswijk drukt de jongeren op het hart, om zich niet beet te laten nemen door de huidige machthebbers bij de verkiezingen in 2020.

De politica voerde aan dat de jongeren het momenteel enorm zwaar hebben, omdat er een onvriendelijk jongerenbeleid wordt gevoerd. De werkloosheid onder de jongeren en de armoede spreken boekdelen, aldus Vorswijk. De rol van jeugd in politiek, de stem van de jeugd mag niet vergeten worden.(GFC)