fbpx
Facebook Pagelike Widget

Brunswijk benadrukt: geen nieuwe auto’s gekocht voor ministers

GFC NIEUWS- De regering Santokhi/Brunswijk heeft geen nieuwe auto’s gekocht voor geen enkele minister.

De auto’s waarin de ministers rijden, zijn gehuurde voertuigen die in orde zijn gemaakt door het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) bij het aantreden van de nieuwe regering, benadrukt vicepresident Ronnie Brunswijk.

Op vragen van journalisten zei Brunswijk vrijdag dat president Chandrikapersad Santokhi op de eerste dag al vroeg vanwaar de voertuigen komen. Als antwoord kreeg hij van DNV te horen dat het directoraat de auto’s heeft gehuurd bij bedrijven voor een bepaalde tijd.

De president zal het besluit moeten nemen als de huurcontracten zullen worden voortgezet of als de ministers vanwege de slechte financiële situatie in het land hun eigen voertuigen moeten inzetten.

De nieuwe regering heeft bij zijn aantreden – op Volksgezondheid na – geen voertuigen aangetroffen op de ministeries. Ook bij de Kabinetten van de President en de vicepresident waren er geen voertuigen beschikbaar. De ministers zijn nu druk bezig met een inventarisatie, zegt Brunswijk, die gebruikmaakt van zijn persoonlijke auto.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.