fbpx

Brunswijk bemiddelt voor nieuwe lichtmotor Alfonsdorp

GFC NIEUWS- Door interventie van vicepresident Ronnie Brunswijk beschikt Alfonsdorp, een Inheems dorp aan de Oost-Westverbinding, weer over elektriciteit.
De nederzetting was voor drie maanden verstoken van stroom, omdat de generator defect was, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.
Door tussenkomst van de president-commissaris van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Leo Brunswijk, verving EBS de oude lichtmotor. “Het is geen keus van EBS om voor elektriciteit te zorgen, maar het is onze plicht. Eenieder moet over voldoende elektriciteit en water beschikken. Wij spelen geen mooi weer maar houden ons aan onze plichten”, sprak de president-commissaris.
Kapitein Magriet Biswane kon haar blijdschap niet bedwingen. Zij prees de vp en de president-commissaris die het mogelijk hebben gemaakt. “Ik ben erg blij dat de daad bij het woord is gevoegd. We zijn ‘up to the next level'”, zei de dolblije Kapitein.
Ook het DNA-lid, Genevievre Jordan, heeft zich ingezet om het probleem te verhelpen. Het ligt in de planning om het dorp in februari 2021 op het elektriciteitsnet aan te sluiten. “De mensen hebben mij om interventie gevraagd. Dat heb ik gedaan”, aldus Jordan.

BEKIJK OOK
Investeerders onder de indruk van Suriname Energy, Oil & Gas Summit