fbpx

Brunswijk belooft oplossing drinkwatervraagstuk

GFC NIEUWS- Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk belooft dat er een oplossing komt voor het drinkwatervraagstuk in Suriname.
Deze belofte deed hij tijdens zijn bezoek aan het dorp Moengo-Tapu in Marowijne waar hij de oplevering van het drinkwaterproject van de Surinaamse Waterleidingmaatschappij (SWM) bijwoonde.
Met de oplevering van het project zijn de huishoudens tussen Alfonsdorp en Moengo-Tapu vanaf nu voorzien van optimaal drinkwater uit de kraan.
Naast de vp waren de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo en van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Prahald Sewdien en de directeur van de SWM, Marlon Oosterling, aanwezig.
Brunswijk noemt de afronding van het waterproject een mijlpaal. De regering zal er alles aan doen om zoveel als mogelijk de gebieden waar er een tekort is aan drinkwater te voorzien van optimaal schoon drinkwater. Hij is van mening dat optimaal drinkwater een basis recht is voor eenieder.
Nu het drinkwater project te Moengo-Tapu en Alfonsdorp is afgerond, is het de beurt aan andere dorpen. In de komende periode zullen ook de andere districten volgen.
De gemeenschap uit de dorpen was bijzonder ingenomen met de oplevering van het drinkwater project. Voor hen is drinkwater uit de kraan een aangename ontwikkeling. Voorheen was men aangewezen op de rivieren en kreken die tijdens de droge tijd niet optimaal gebruikt kunnen worden.
De vp liet doorschemeren dat de regering voor iedereen zal werken. Hij benadrukte dat er geen politiek spel gespeeld zal worden met de noden van het volk.
Volgens hem zijn er ook andere aandachtspunten die aanpak behoeven in het dorp Moengo- Tapu. Brunswijk beloofde deze zaken mee te zullen nemen naar de regeringstafel. Een van deze zaken is het bouwen van een stijger.

BEKIJK OOK
Illegaal jachtgeweer waarmee vader zoon doodschoot in beslag genomen door politie