Brunswijk belooft aansluiting totaal binnenland aan EBS-netwerk vóór 2025

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse vicepresident (vp), Ronnie Brunswijk, zegt dat voor het einde van dit regeertermijn het hele binnenland voorzien zal zijn van elektriciteit.

De opdracht voor de aansluiting van het Inheems dorp Galibi is al gegeven.

Een regeringsdelegatie bracht onder leiding van Brunswijk een bezoek aan Galibi.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Het is een grote leugen dat eenvoudige mondkapjes beschermen tegen virus, zegt Amerikaanse senator en arts

De delegatie bestond uit de ministers van TCT, Albert Jubithana, Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel, Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo en de minister van Grondbeheer en Bosbeleid in spe, Dinotha Vorswijk.

Ook de voorzitter van DNA, Marinus Bee, en enkele districtscommissarissen waren aanwezig bij dit bezoek. De delegatie werd warm ontvangen door de dorpsbewoners en welkom geheten door kapitein Ricardo Pane.

Volgens de kapitein is het bezoek een historisch moment voor Galibi, omdat het nog nooit eerder is voorgekomen dat zo een regeringsdelegatie een bezoek heeft gebracht aan het Inheems dorp.

Pane maakte gebruik van de gelegenheid om de noden van het dorp aan de delegatie kenbaar te maken. Hij heeft het onder andere gehad over het belang van electriciteits-en watervoorziening en het grondenrechtenvraagstuk.

Hij zei dat het binnenkort 9 augustus, Dag der Inheemsen, is en sprak de hoop uit dat er gauw goed nieuws komt met betrekking tot het grondenrechtenvraagstuk.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Verdrietige beëindigt eigen leven nadat hij zijn vrouw in bed betrapt met beste vriend (Whatsapp Audio)

Ook gaf het dorpshoofd aan dat de dorpsbewoners zich strikt proberen te houden aan de Covid-19-maatregelen. Er zijn tot noch toe geen Covid-gevallen in het dorp gemeld.

De verschillende ministers hebben in hun speech gewezen op onder andere het belang van Toerisme, het beleid van de regering op dat gebied, goede internet faciliteiten, het grondenrechtenvraagstuk en het belang van electriciteits-en watervoorziening.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen legde nadruk op het feit dat zijn ministerie ervoor zal zorgen dat zoveel mogelijk gebieden in het binnenland worden aangesloten op het water en elektriciteitsnet.

Ook het belang van vaccineren werd aan de dorpsbewoners voorgelegd.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten