fbpx

Bruidegom (41) blijft gewoon getrouwd met 11-jarige, zegt hij

In Maleisië is onrust ontstaan over trouwfoto’s die opdoken van het huwelijk van een man van 41 met een meisje van 11. Er gaan stemmen op om de huwelijkswetten te wijzigen.

 

De huwelijksceremonie zou hebben plaatsgevonden in het grensgebied tussen Maleisië en Thailand. In deze regio is zoiets illegaal zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechter, wat de Maleisische regering ertoe bracht actie te ondernemen.

De Thaise ouders van het meisje, die op een rubberplantage werken, zeiden dat ze hadden ingestemd dat hun dochter de derde vrouw werd van een rijke Maleisische handelaar.

Zij hadden als voorwaarde gesteld dat de bruid bij hen thuis mocht blijven wonen tot haar zestiende.

OOK INTERESSANT
Aanrijding tussen een lijnbus en pick-up, rijbewijs veroorzaker ingevorderd

Onwettig?

De Maleisische regering zegt dat er geen documenten zijn bij de rechtbank of het regionale religieuze kantoor die het huwelijk toestaan.

Als er geen schriftelijke toestemming van de sharia-rechtbank is, zou dat het huwelijk onwettig maken, zegt het ministerie van gezinszaken.

De wettelijke leeftijd voor het huwelijk in Maleisië is 18, maar meisjes kunnen al vanaf hun 16e trouwen mits ze toestemming hebben van de overheid. Shariarechtbanken kunnen moslimhuwelijken goedkeuren voor mensen jonger dan 16 jaar.

De bruidegom zegt dat hij gewoon getrouwd zal blijven en het papierwerk in orde zal maken wanneer het meisje 16 wordt, vóór zij gaan samenwonen.