Brug aan de Iduweg gerenoveerd

De brug aan de Iduweg is weer begaanbaar en veilig. Het afgelopen weekend heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) renovatiewerkzaamheden verricht, omdat de brug, die achter de Cocobiacoweg ligt, een belangrijke verbindingsbrug is. De brug is echter geen eigendom van de overheid.

Aan de eigenaar werd enkele jaren geleden al toestemming gevraagd de brug te renoveren, maar deze heeft in eerste instantie geweigerd.

De Idubrug kwam bij het aantreden van minister Miranda weer ter sprake, en werd er wederom contact met de eigenaar opgenomen. Vanwege de staat waarin de brug verkeerde, stemde deze toe. Aan het NII geeft minister Miranda aan, dat het niet gebruikelijk is dat er staatsmiddelen worden ingezet om privékwesties op te lossen.

Maar aangezien de brug een belangrijke verbindingsweg is, en de bevolking daar gebruik van maakt, is het afgelopen weekend het besluit genomen de brug te renoveren. Er zijn nu betonnen platen geplaatst, en momenteel is men bezig met het voorwerk om de brugleuningen te plaatsen.(GFC)

Overige berichten