fbpx

Bromfietser veroorzaker dodelijke aanrijding hoek Coesewijnestraat en Tyronneweg

GFC NIEUWS- De bromfietsbestuurder is de veroorzaker van een aanrijding woensdagavond op de hoek van de Coesewijnestraat en de Tyronneweg, waarbij een vrouw het leven liet.
De politie van Latour kreeg omstreeks half negen de melding van een aanrijding tussen een bromfietser en twee autobestuurders. De auto’s werden bestuurd door Leendert A. en Winston V. De 51-jarige Hillery Westerloo liet daarbij het leven. Zij was duorijder op de bromfiets, die bestuurd werd door Harold W.
Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen dat de autobestuurders over de Coesewijnestraat richting Duisburglaan reden. Harold reed op het fietspad met het latere slachtoffer als duorijder.
Ter hoogte van de kruising Coesewijnestraat en de Tyronneweg maakte de bromfietser een manoeuvre naar rechts met de bedoeling om de Tyroneweg in te gaan. Daarbij verleende hij geen voorrang aan het rechtdoor gaand verkeer op de Coesewijnestraat.
Door de manoeuvre van de bromfietser Harold W. ontstond er een aanrijding tussen hem en de autobestuurde, Leendert A. Ten gevolge van die aanrijding belandde de bromfietser met zijn duorijder op de rijhelft van de tegenligger in dit geval de automobilist Winston V. Het gevolg was dat de bromfietser en duorijder voor de tweede keer werden aangereden. Westerloo raakte daarbij zodanig gewond dat zij ter plaatse het leven liet.
Het ontzielde lichaam van Westerloo is door de politie in beslag genomen. De bromfietser werd per ontboden ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
Na de aanrijding is Leendert A. doorgereden, maar het lukte politieambtenaren van Flora om hem met de prowagen klem te rijden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd overgebracht naar het politiebureau Latour alwaar hij ter ontnuchtering werd opgehouden.
Leendert werd na zijn ontnuchtering vandaag voorgeleid bij een hulpofficier van justitie die hem in verzekering stelde. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd door de politie.
De autobestuurder Winston V. is in het bezit van een geldig rijbewijs en is na verhoor heengezonden.

OOK INTERESSANT
Bhola garandeert veiligheid samenleving op 24 maart