Bromfietser (22) zonder geldige bescheiden verzet tegen politie

De politie van het ressort Jarikaba heeft de 22-jarige Denzil W. tijdens een verkeerscontrole aangehouden tijdens een verkeerscontrole. Denzil en nog drie andere bromfietsers kwamen met hoge snelheid aanrijden. Twee van de bromfietsers die het politievoertuig tijdig opmerkten, remden af en sloegen een zijstraat in. Denzil kon niet meer afremmen en raasde voorbij de wetsdienaren die hem achterna gingen.

Ongeveer 200 meters verder lukte het de politie hem tot stoppen te brengen. Denzil weigerde om zijn persoonsgegevens door te geven. De bromfietsbescheiden kon hij niet overleggen. Toen de politieambtenaren Denzil voorhielden dat hij was aangehouden, omdat het vermoeden bestond dat de bromfiets van misdrijf afkomstig was, werd hij agressief en verzette zich fysiek tegen de politie.

Naderhand bleek dat Denzil wel de eigenaar is van de bromfiets, echter is het voertuig voort het laatst in 2013 verzekerd en in 2008 gekeurd. Ook is naar voren gekomen dat hij vaker tijdens verkeerscontroles het stopteken van de politie negeerde.

Hij is voorgeleid bij een hulpofficier van justitie en ingesloten voor weerspannigheid.