fbpx

Bromfiets- en bromfietsonderdelenimporteur aangehouden voor oplichting

GFC NIEUWS- De 30-jarige D.W. is door de politie van Uitvlugt aangehouden voor oplichting.
Tegen deze verdachte waren er twee aangiften van oplichting gedaan door twee benadeelden. De eerste aangifte was op 14 september 2019 en de tweede op 9 november van dit jaar.
Volgens een verklaring van beide aangevers deed D.W. zich voor als importeur van bromfiets en bromfietsonderdelen. Via Social media publiceerde D.W. op ‘Things for Sale’ dat hij Erox bromfietsen te koop aanbood. Op een afgesproken locatie ontving hij de geldbedragen van geïnteresseerden, waarna hij de kopers blokkeerde.
Het lukte deze twee aangevers om hem na enige tijd te bereiken en met een smoes dat de douane moeilijk doet, waardoor er een vertraging is opgetreden, probeerde hij de dans te ontspringen. D.W. werd echter op 11 december door één der benadeelde aan de van ’t Hogeruysstraat gesignaleerd. De politie werd erbij gehaald en is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de voorgeleiding heeft hij toegegeven het strafbaar feit te hebben gepleegd en werd hij ingesloten.
Daar het vermoeden bestaat dat er meerdere slachtoffers zijn, worden eventuele benadeelden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van bovenvermeld politiebureau.

OOK INTERESSANT
Trafficking in Persons controleert handelszaken op mensenhandel