fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Brokopondo ondersteunt “Days for Girls”project

Ik support “Days for Girls” in Brokopondo en in Suriname. Woorden van districtscommissaris (dc) Kenya Pansa bij de start van het project “Days for Girls” van de Yeepi Foundation onder leiding van Stanley Kongnetiman en Linda Kongnetiman-Pansa te Brownsweg. Met dit project wilt de Yeepi Foundation de vrouwen een handje helpen in de bewustwording als het gaat om hygiëne en besparing.

Dit project gaat om het gebruik van speciale katoenen doekjes in de plaats van de moderne maandverband tijdens de menstruatie. Deze worden gewoon gewassen voor hergebruik en gaan 2 tot 3 jaren mee. Hierdoor weet je precies dat jou bloed niet overal komt te slingeren want het is ook van belang om op een nette manier om te gaan met jou bloed als vrouw.

OOK INTERESSANT
Surichange Bank betreurt explosies in Nederland

Het gebruik hiervan is een grote besparing binnen de huishouding en ook nog milieu vriendelijk. Daarom zij er nu al meer dan 120 landen die er gebruik van maken.

Suriname is een land dat goede gezondheid voorstaat, daarom hoopt de organisatie dat dit project gestalte zal krijgen in Suriname. Behalve Brokopondo worden ook Sipaliwini, Marowijne en Paramaribo aangedaan.(GFC)