fbpx

Brokopondo heeft laagste percentage vaccinatiedekking

In vergelijking met het overige binnenland heeft Brokopondo de laagste vaccinatiedekking, zegt MZ-directeur Edward van Eer. Vandaar dat de Medische Zending er naar toe werkt om met deze campagne de vaccinatiedekking op 95% te brengen. In het district Brokopondo te poli-Brownsweg werd in het weekend de vaccinatiecampagne aangekondigd. Deze maakt deel uit van de Wereld Vaccinatieweek.

Het is tevens belangrijk dat alle kinderen gevaccineerd worden om infectieziekten te bestrijden zoals mazelen, rode hond en kinkhoest. Het ligt in de bedoeling tijdens deze campagne de dorpen en scholen in Brownsweg en de kampen langs Atjoniweg aan te doen. Alle werkgebieden van de Medische Zending zullen open zijn en kunnen de ouders hun kinderen laten vaccineren.

De lage dekking heeft grotendeels te maken met de afstand. Medische Zending kon vanwege de precaire financiĆ«le situatie geen outreach meer doen om naar de kinderen toe te gaan die ver van de poli wonen. “Deze week zullen we zelf naar de kinderen toe gaan, dankzij de PAHO die voor de financiĆ«n heeft gezorgd. Zo hopen we de kinderen die ook achterlopen op ons vaccinatieschema op te sporen”, zegt van Eer.

Districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Brokopondo gaf aan dat het belangrijk is dat we de immuniteit van onze kinderen versterken. “We moeten die duurzame ontwikkeling waar wij naartoe willen gaan verder ondersteunen. Er moet in dit kader een nauwere samenwerking zijn met de Medische Zending en moeten wij haar de nodige ondersteuning geven in hun traject”, zegt ze.

De dc voegde de daad bij het woord en deed ter ondersteuning van de campagne een geste van SRD 10.000 en 3 vaten olie voor vervoer. Investeren in Human Capital is investeren in een betere toekomst voor Brokopondo, meent ze.(GFC)

Naar meer berichten...