fbpx

Britse vrouw, 26, adopteert 14 weeskinderen in Afrika

GFC NIEUWS- Nadat Letty McMaster haar middelbare school had afgerond, wist ze precies wat ze wilde doen in de vakantie. Als 18-jarige wilde het Britse meisje enige tijd vrijwilligerswerk doen in een internaat in Oost-Afrika.

Wat ze echter daar aantrof, veranderde haar leven totaal. In plaats van een maand, bleef Letty uiteindelijk drie jaar bij het internaat en deed alles wat ze kon om de weeskinderen een beter leven te geven.

Op dat moment zou het internaat worden gesloten en besloot de toen 21-jarige Letty om negen van de kinderen die dakloos zouden worden te adopteren.

BEKIJK OOK
Omikron BA.5 snel dominant in Nederland

Nu 26 jaar oud, heeft Betty 14 van de kinderen geadopteerd en woont ze met hen in een tehuis dat ze opzette in Tanzania.

Via een Britse organisatie draagt ze zorg voor onderhoud en scholing van de kinderen. “Deze kinderen zijn mijn leven. Zij houden mij staande,” vertelt ze.

“Ik ben een ouderfiguur in huis. Sommige van de kleine jongens – die nooit hun ouders hebben gekend – zien mij als hun moeder, maar voor de meesten van ze ben ik een grote zus, omdat wij niet veel in leeftijd verschillen.”