fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Britse prins bezoekt ‘bezet gebied’, Israël boos

Israël is woedend op de Britse prins William. In een verklaring over zijn aanstaande bezoek aan het Midden-Oosten verwees hij naar Oost-Jeruzalem als “bezet gebied”.

De hertog van Cambridge zal op 25 juni arriveren in de regio om een ​​rondreis door Jordanië, Israël en de bezette Palestijnse gebieden te maken. Als onderdeel van die tour zal de prins de bezette Oude Stad van Jeruzalem bezoeken.

Het zijn vooral de details van het programma voor de tweede dag die de gramschap wekten van de Israëli’s.

In de verklaring zegt de prins: “Het programma van de volgende dag in de bezette Palestijnse gebieden begint met een korte briefing over de geschiedenis en de geografie van de Oude Stad van Jeruzalem vanaf een uitkijkpunt op de Olijfberg.”

OOK INTERESSANT
Voor bevordering toerisme: 46 personen Boven-Suriname getraind in basis brood en banket

De Oude Stad ligt in Oost-Jeruzalem, dat sinds 1967 internationaal als bezet wordt beschouwd.

Verder is de Veiligheidsraad van de VN van mening dat “alle wettelijke en bestuursrechtelijke maatregelen en acties van Israël, inclusief onteigening van land en eigendommen daarop, die de juridische status van Jeruzalem wijzigen, ongeldig zijn en deze status niet kunnen veranderen.”

Ze’ev Elkin, minister van Jeruzalem, noemde het “spijtig dat Groot-Brittannië ervoor koos het koninklijke bezoek te politiseren.”

Hij zegt dat “verenigd Jeruzalem (…) al meer dan drieduizend jaar de hoofdstad van Israël (is) en geen verdraaide formulering van het officiële persbericht zal de realiteit veranderen. Ik verwacht van de staf van de prins dat hij deze verdraaiing herstelt.”

Foto: East Jerusalem Development Ltd.