Britse presentator ontslagen om ‘Meghan, Harry en hun kleine chimpansee’

Redactie GFC Nieuws — De zwarte Meghan Markle en de Britse prins Harry toonden de wereld hun pasgeboren zoon: Archie heet de kleine. Een presentator van de omroep BBC plaatste ter gelegenheid van dit heuglijke feit een foto van Meghan, Harry en een kleine chimpansee op Twitter met het bijschrift ‘Koninklijke baby verlaat het ziekenhuis’. Daar konden weinig mensen om lachen.

Presentator Danny Baker bezweert dat de uitbeelding van de koninklijke baby als aapje geen enkele racistische bedoeling had. Het was gewoon een grap, zegt hij.

Vanaf bekend werd dat Meghan en Harry zouden trouwen, is zij regelmatig het slachtoffer van racisme.

Begin dit jaar moest Henry Bolton,  een vorige leider van de Britse eurosceptische partij UKIP zelfs opstappen omdat zijn toenmalige vriendin Jo Marney racistische e-mails had verstuurd naar Meghan.

Haar huwelijk zou uiteindelijk kunnen leiden tot een zwarte koning voor Groot-Brittannie, vond Marney.

Ook binnenskamers leek het te rommelen. Bij een ontmoeting van Meghan met prinses Michael van Kent droeg die een blackamoorbroche, in de vorm van een zwarte slaaf.

Nadat daarover ophef ontstond, legde de prinses uit dat zij niet in de gaten had dat het beeld van een zwarte slaaf beledigend zou kunnen zijn voor een afstammeling van slaven. De prinses kwam overigens eerder al in opspraak vanwege racistische uitlatingen.

Wat presentator Danny Baker betreft – die zagen wij waarschijnlijk niet voor het laatst bij de BBC. Hij is namelijk al een paar keer ontslagen bij de omroep om beledigende uitlatingen, maar werd steeds weer aangenomen.

Overige berichten