fbpx
Britse presentator ontslagen om ‘Meghan, Harry en hun kleine chimpansee’

Redactie GFC Nieuws — De zwarte Meghan Markle en de Britse prins Harry toonden de wereld hun pasgeboren zoon: Archie heet de kleine. Een presentator van de omroep BBC plaatste ter gelegenheid van dit heuglijke feit een foto van Meghan, Harry en een kleine chimpansee op Twitter met het bijschrift ‘Koninklijke baby verlaat het ziekenhuis’. Daar konden weinig mensen om lachen.

Presentator Danny Baker bezweert dat de uitbeelding van de koninklijke baby als aapje geen enkele racistische bedoeling had. Het was gewoon een grap, zegt hij.

Vanaf bekend werd dat Meghan en Harry zouden trouwen, is zij regelmatig het slachtoffer van racisme.

Begin dit jaar moest Henry Bolton,  een vorige leider van de Britse eurosceptische partij UKIP zelfs opstappen omdat zijn toenmalige vriendin Jo Marney racistische e-mails had verstuurd naar Meghan.

Haar huwelijk zou uiteindelijk kunnen leiden tot een zwarte koning voor Groot-Brittannie, vond Marney.

Ook binnenskamers leek het te rommelen. Bij een ontmoeting van Meghan met prinses Michael van Kent droeg die een blackamoorbroche, in de vorm van een zwarte slaaf.

Nadat daarover ophef ontstond, legde de prinses uit dat zij niet in de gaten had dat het beeld van een zwarte slaaf beledigend zou kunnen zijn voor een afstammeling van slaven. De prinses kwam overigens eerder al in opspraak vanwege racistische uitlatingen.

Wat presentator Danny Baker betreft – die zagen wij waarschijnlijk niet voor het laatst bij de BBC. Hij is namelijk al een paar keer ontslagen bij de omroep om beledigende uitlatingen, maar werd steeds weer aangenomen.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…