fbpx

Britse chirurg zet handtekening op werk

Als een hond die zijn territoir afbakent door overal een plasje achter te laten: een Britse chirurg bekende dat hij zijn initialen op de lever van patiënten had ingebrand.

Dat werd ontdekt door een collega van Simon Bramhall – een gerespecteerde chirurg in het Queen Elizabeth Hospital in Birmingham – die bij een vervolgoperatie de initialen SB op een lever zag.

De aanklager noemde de zaak “zeer ongewoon” en zei dat hij dit voor het eerst meemaakte. Bramhall werd schuldig bevonden aan “mishandeling” bij de Birmingham Crown Court en hoort zijn straf op 12 januari.

OOK INTERESSANT
Tweedaags werkbezoek TCT-minister aan Frans-Guyana

Bramhall had reeds tijdens het onderzoek naar zijn handelingen zijn ontslag aangeboden en noemde de handtekeningenactie “een vergissing”.

Volgens de aanklager was hij niet alleen ethisch, maar ook crimineel in de fout gegaan, ook omdat Bramhall het niet bij één handtekening had gehouden.

Het brandmerk zou normaliter vanzelf verdwijnen, maar de lever waarop de initialen waren ontdekt was door een aandoening zodanig beschadigd dat het zich niet normaal herstelde. Hierdoor verdwenen ook de merktekens niet.