fbpx

Brits echtpaar dat verdacht wordt van huurmoord op adoptiezoontje vecht uitlevering aan India uit

GFC NIEUWS- Een Britse koppel dat wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan de moord op hun adoptiezoontje voor verzekeringsgeld vecht haar uitlevering aan India uit.

Het koppel oorspronkelijk uit India woont in Engeland.

Het echtpaar adopteerde enkele jaren terug een Indisch jongetje en namen er een levensverzekering van 150 000 pond op. Het kind bleef echter in India tot het nodig papierwerk geregeld zou zijn. Daar werden drie moordpogingen op hem gedaan waarvan de laatste slaagde in zijn missie.

In 2015 reisde Arti Dhir, 55, en Kaval Raijada, 30, naar Keshod, een dorp in Gujarat. Eenmaal daar plaatsten ze, volgens de Indische overheid, een advertentie in de lokale krant. Hierin deelden ze mee dat ze op zoek waren naar een adoptiekindje en beloofden ze het een goede toekomst.

In 2017 waren de adoptiepapieren rond en moest enkel het visum van Gopal nog worden geregeld.

Raijada zorgde voor een levensverzekering voor Gopal die 150.000 pond ( omgerekend ruim 195.000 USD) betrof. Deze zou worden uitbetaald over 10 jaar of als Gopal zou sterven.

In afwachting van de visumpapieren vloog het echtpaar terug naar Londen. Ze betaalde twee maanden premie bij de verzekering toen Gopal plots in februari ontvoerd werd door twee motorrijders.

BEKIJK OOK
Spoedvergadering over uitbraak virale gastro-enteritis

De ontvoerders staken de jongen neer en lieten hem voor dood achter. De jongen stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Er werd een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat er eerder al twee moordpogingen op Gopal gedaan waren. Vier mensen werden gearresteerd, waaronder een vriend van het koppel.

Uit verder onderzoek blijkt dat het echtpaar betrokken is bij de huurmoord van hun adoptiezoon en eist India hun uitlevering.

Het koppel werd in juni 2017 gearresteerd door de politie in Londen na een uitleveringsverzoek van India.

Het verdachte echtpaar is op borgtocht vrij in afwachting van de strafzaak. Ze ontkennen alle aantijgingen. De Indiase autoriteiten vinden dat er voldoende bewijs is en verzekeren hun uiterste best te doen het tweetal naar India te krijgen.

Echter weigert Engeland om tot uitlevering over te gaan, omdat het vonnis voor dubbele moord in Gujarat een levenslange gevangenisstraf is zonder de mogelijkheid tot vroegtijdige vrijlating.

Omdat een mindere straf mogelijk is in Engeland wordt dit gezien als een schending van mensenrechten.

De Indiase autoriteiten gaan mogelijk het komend jaar in beroep tegen dit besluit.