fbpx
Brit smokkelde ruim 127 gram cocaïne in valse penis

GFC NIEUWS- Een Brit riskeert 36 maanden cel voor het smokkelen van 127 gram cocaïne. Hij had het poeder in een valse penis verstopt.

Op 8 februari werd de man op de luchthaven van Zaventem gecontroleerd nadat hij net was aangekomen uit Jamaica. Een eerste drugstest was positief waarna hij over werd gebracht naar het UZ in Jette. Daar trof men in een neppenis 127 gram cocaïne aan.

“Ik ben op bezoek gegaan bij mijn moeder. Een kennis heeft me cocaïne aangeboden en ik heb wat meegenomen om thuis te kunnen gebruiken”, klonk zijn uitleg.

Geen klassieke cocaïnesmokkel, moest het parket ook toegeven. “We hebben gezocht naar mogelijke opdrachtgevers maar hebben niets gevonden. Daarom wordt hij ook niet vervolgd voor deelname aan een vereniging”, aldus het parket.

De verdediging verzocht om een celstraf met uitstel voor het deel dat de voorlopige hechtenis overschreed. “Hij zit nu al enkele maanden in de cel. Mijn cliënt heeft nierfalen en moet zowel beweging hebben als een goed dieet volgen. Beiden lukt niet in onze gevangenissen.”

De uitspraak is op 24 juni.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…