fbpx

Brieven uit Nederland richting Suriname blijven maanden onderweg of worden niet bezorgd

GFC NIEUWS- Brieven die vanuit Nederland worden gepost naar Suriname komen niet altijd aan bij de geadresseerde.

Of het duurt ettelijke maanden voordat de post uiteindelijk op het aangegeven adres wordt bezorgd.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsDat zeggen althans enkele gedupeerden aan GFC Nieuws.

“Dit probleem heb ik al voor het uitbreken van de coronacrisis gehad. Ik moest maanden wachten voordat ik de post in mijn brievenbus kreeg. Maar omgekeerd, als ik een brief stuur naar Nederland komt die wel redelijk snel aan bij de ontvanger. Het lijkt erop dat er iets in Suriname goed mis gaat bij de verwerking van de brievenpost”, oordeelt een getroffene.

Een ondernemer vertelt aan GFC dat hij al een hele poos aan het wachten was op brieven van een Nederlandse bank.

“De bank heeft mij digitaal een bericht gestuurd dat ze brieven naar mij hebben verzonden. Dat was in juni dit jaar. Tot vorige week keek ik tevergeefs in mijn brievenbus. Uiteindelijk ben ik pas vorige week, na bellen en onderzoeken, erachter gekomen dat de brieven gewoon bij Surpost lagen en heb die door mijn chauffeur laten ophalen”, stelt hij.

BEKIJK OOK
35-jarige Dominicaanse vrouw ingesloten voor doodsteken partner

Hij is van oordeel dat als hij geen verwittiging van van de bank in Nederland had gekregen dat er post onderweg is, hij tot op heden geen post op zijn adres zou hebben ontvangen.

“De afzender in Nederland betaalt voor het verzenden van post en gaat ervan dat die netjes en binnen een redelijke periode op het adres wordt bezorgd. Maar dat gebeurt simpelweg niet altijd. En dit gaat al jaren zo, het is niet iets nieuw. Het gaat helemaal niet goed met het bezorgen van brieven”, aldus de ondernemer.

Hij adviseert personen die nodeloos wachten op brievenpost uit het buitenland, zelf te gaan naar Surpost om na te gaan of die daar ligt.