fbpx
Facebook Pagelike Widget

Breeveld: uitstel verkiezingen serieus overwegen

GFC NIEUWS- Uitstel van de Verkiezingen moet serieus in overweging en in gezamenlijk overleg met alle politieke organisaties genomen worden, schrijft DOE-parlementariër Carl Breeveld op zijn Facebookpagina.

Niet alle partijen zijn het hiermee eens en vinden dat de NDP de Covid-19 situatie misbruikt om de verkiezingen te verschuiven. Dat zoude echte reden zijn waarom de regering de ontwerpwet burgerlijke uitzonderingstoestand wil laten goedkeuren door DNA.

Breeveld schrijft: “Zinvol is een deskundig multidisciplinair team aan het werk te zetten om alle mogelijkheden grondig te bestuderen. De snelle spreiding van het Coronavirus verhoogt ook kans op besmetting bij o.a. voorbereiding en op 25 mei de stembureaus. De OKB-voorzitter had ook haar bedenkingen in verband met besmettingsgevaar op die dag.”

“Voorts is de aanwezigheid van waarnemers uit het buitenland, een andere uitdaging. Met de quarantaine regel van 14 dagen, wordt het haast onuitvoerbaar gekoppeld ook aan het feit dat we nu vrijwel alle internationale luchthavens gesloten hebben.”

“Andere landen overwegen ook uitstel van hun verkiezingen. Wij zouden, dit besluit echter nog vóór de kandidaatstelling moeten nemen,” aldus Breeveld.

De partijen die aan de verkiezingen van 25 mei deelnemen, zijn nu druk bezig om de kandidatenlijsten af te hebben die op 9 april ingediend moeten worden bij de hoofdstembureaus.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…