Breeveld: uitstel verkiezingen serieus overwegen

GFC NIEUWS- Uitstel van de Verkiezingen moet serieus in overweging en in gezamenlijk overleg met alle politieke organisaties genomen worden, schrijft DOE-parlementariër Carl Breeveld op zijn Facebookpagina.
Niet alle partijen zijn het hiermee eens en vinden dat de NDP de Covid-19 situatie misbruikt om de verkiezingen te verschuiven. Dat zoude echte reden zijn waarom de regering de ontwerpwet burgerlijke uitzonderingstoestand wil laten goedkeuren door DNA.
Breeveld schrijft: “Zinvol is een deskundig multidisciplinair team aan het werk te zetten om alle mogelijkheden grondig te bestuderen. De snelle spreiding van het Coronavirus verhoogt ook kans op besmetting bij o.a. voorbereiding en op 25 mei de stembureaus. De OKB-voorzitter had ook haar bedenkingen in verband met besmettingsgevaar op die dag.”
“Voorts is de aanwezigheid van waarnemers uit het buitenland, een andere uitdaging. Met de quarantaine regel van 14 dagen, wordt het haast onuitvoerbaar gekoppeld ook aan het feit dat we nu vrijwel alle internationale luchthavens gesloten hebben.”
“Andere landen overwegen ook uitstel van hun verkiezingen. Wij zouden, dit besluit echter nog vóór de kandidaatstelling moeten nemen,” aldus Breeveld.
De partijen die aan de verkiezingen van 25 mei deelnemen, zijn nu druk bezig om de kandidatenlijsten af te hebben die op 9 april ingediend moeten worden bij de hoofdstembureaus.

Overige berichten