Breeveld: ‘Situatie ligt niet aan gedaalde aardolie- en goudprijzen’

Parlementariër Carl Breeveld constateert dat de situatie waarin Suriname vandaag verkeert, niet afgeschoven kan worden op gedaalde aardolie- en goudprijzen. Het heeft vooral te maken met het beleid dat is gevoerd door de vorige regering, zei Breeveld in gesprek met Luciën Pinas van Radio Apintie.

“De schandalen waar wij steeds weer over horen, logenstraffen het verhaal dat het vooral gaat om de aardolieprijzen en de goudprijzen die gedaald zijn waardoor wij in deze situatie zijn”, zegt Breeveld.

“Dat zijn misschien twee zaken, en ik wil onderkennen dat die commodityprijzen gedaald zijn. Maar het heeft ook te maken met het beleid dat is gevoerd in de vorige regering, de regering Bouterse-Ameerali.”

“Wij hadden monetaire reserves, meer dan een miljard. Er was voldoende geld vanwege de hoge goud- en olieprijs. Met goed bestuur waren wij niet in deze situatie terecht gekomen” zegt de DOE-politicus.

Breeveld: “Iedere keer wordt het bevestigd wanneer je deze schandalen krijgt, dat het niet alleen gaat om goud en olie die omlaag gingen. En ik wil dat echt door de regering bevestigd zien. Ik wil niet horen, zoals de president heeft gezegd, dat wij allemaal fouten hebben gemaakt de afgelopen periode.”

DOE maakte deel uit van de huidige regering tot en met juli 2016. De partij had toen 11 maanden meegedaan in de coalitie.  

Overige berichten