Breaking: Staatsgreep in Venezuela

Dit verslag wordt continu bijgewerkt. Ververs de pagina voor de laatste updates. Eerdere updates vindt u onderin de pagina.

Redactie GFC Nieuws — Oppositieleider Juan Guaidó, die vanmorgen vroeg via sociale media had opgeroepen tot een staatsgreep, raakte later op de dag met een knokploeg in gevecht met militairen die de gekozen president Nicolás Maduro steunen.

Guaidó werd volgens persbureau Reuters vergezeld door een zeventigtal gewapende mannen.

De gevechten breidden zich uit tot verschillende delen van Caracas. Op livevideo’s is te zien hoe pantservoertuigen van het leger met hoge snelheid door Caracas rijden. Op verschillende plekken zijn brandende voertuigen te zien.

De situatie is zeer onduidelijk. Livebeelden tonen geen gevechten, hoewel te horen is dat flink wordt geschoten. Diverse wegen zijn geblokkeerd met pantserwagens.

Dit verslag wordt continu bijgewerkt. Ververs de pagina voor de laatste updates. Eerdere updates vindt u onderin de pagina.

In Venezuela zijn gevechten uitgebroken tussen aanhangers van couppleger Juan Guaidó en de gekozen president Nicolás Maduro. Guaidó had vanmorgen het leger opgeroepen de wapens op te nemen en morgen de macht te grijpen.

Zo lang wensten zijn aanhangers niet te wachten. [Update volgt]