fbpx

Breaking: Ex-vp Ashwin Adhin thuis opgehaald door de politie

GFC NIEUWS- Gewezen vicepresident en NDP- parlementariër Ashwin Adhin is vandaag thuis opgehaald door de politie.
De fractieleider van de NDP, Rabin Parmessar, vroeg vanmiddag tijdens de begrotingsbehandeling een schorsing om deze zaak onder de aandacht te brengen. Het is niet duidelijk waarom Adhin is opgehaald.
Adhin zou de vorige week eerst zijn opgeroepen door de politie, waarna zijn advocaten in een brief vroegen op grond waarvan hij zich bij de politie moest aanmelden. Op die brief is niet gereageerd.
Parmessar benadrukt dat wettelijke regels worden vertrapt. Het gaat om een DNA-lid en een ex-vicepresident en geldt er op dit stuk wet-en regelgeving hoe gehandeld moet worden.
“Er zijn regels en procedures en die regels worden met de voeten betreden en dat kunnen wij niet accepteren in een rechtstaat. De NDP-fractie gaat zich beraden over deze situatie. Dit is een ernstige inbreuk op de rechtstaat. Dit kan en mag niet. Dit regardeert alle DNA-leden. We gaan niet op de inhoud, maar de weg die bewandeld is. Wij gaan ons diep hierover beraden,” aldus Parmessar.
Aziz Gajadien, fractieleider van de coalitie, zegt het te betreuren als wettelijke regels zijn overtreden, maar benadrukt dat het niet zo kan zijn dan DNA-leden of ex-bewindslieden er vrijuit gaan, wanneer zaken onderzocht moeten worden.
Minister van Justitie & Politie, Kenneth Amoksi, bevestigde de aanhouding van Adhin. Hij zou zich vrijdag moeten aanmelden met zijn advocaat, maar hij verscheen niet. Tussen 9.00-11.00 uur vandaag zou hij zich moeten aanmelden en weer verscheen hij niet. De politie heeft hem opgespoord en aangehouden ter voorgeleiding.

BEKIJK OOK
Controlepost Zanderij weer operationeel