fbpx
Breaking: Ex-vp Ashwin Adhin thuis opgehaald door de politie

GFC NIEUWS- Gewezen vicepresident en NDP- parlementariër Ashwin Adhin is vandaag thuis opgehaald door de politie.

De fractieleider van de NDP, Rabin Parmessar, vroeg vanmiddag tijdens de begrotingsbehandeling een schorsing om deze zaak onder de aandacht te brengen. Het is niet duidelijk waarom Adhin is opgehaald.

Adhin zou de vorige week eerst zijn opgeroepen door de politie, waarna zijn advocaten in een brief vroegen op grond waarvan hij zich bij de politie moest aanmelden. Op die brief is niet gereageerd.

Parmessar benadrukt dat wettelijke regels worden vertrapt. Het gaat om een DNA-lid en een ex-vicepresident en geldt er op dit stuk wet-en regelgeving hoe gehandeld moet worden.

“Er zijn regels en procedures en die regels worden met de voeten betreden en dat kunnen wij niet accepteren in een rechtstaat. De NDP-fractie gaat zich beraden over deze situatie. Dit is een ernstige inbreuk op de rechtstaat. Dit kan en mag niet. Dit regardeert alle DNA-leden. We gaan niet op de inhoud, maar de weg die bewandeld is. Wij gaan ons diep hierover beraden,” aldus Parmessar.

Aziz Gajadien, fractieleider van de coalitie, zegt het te betreuren als wettelijke regels zijn overtreden, maar benadrukt dat het niet zo kan zijn dan DNA-leden of ex-bewindslieden er vrijuit gaan, wanneer zaken onderzocht moeten worden.

Minister van Justitie & Politie, Kenneth Amoksi, bevestigde de aanhouding van Adhin. Hij zou zich vrijdag moeten aanmelden met zijn advocaat, maar hij verscheen niet. Tussen 9.00-11.00 uur vandaag zou hij zich moeten aanmelden en weer verscheen hij niet. De politie heeft hem opgespoord en aangehouden ter voorgeleiding.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.