fbpx
Brazilianen bang voor miljoenen besmettingen coronavirus. Suriname moet grenzen beter bewaken

GFC NIEUWS- Met meer dan 200 miljoen inwoners is er een reële  kans dat buurland Brazilië de komende maanden geconfronteerd wordt met een explosieve groei van het aantal met het coronavirus besmette personen. 

Verscheidene Braziliaanse mensen die wonen in Suriname zeggen aan GFC Nieuws dat zij zich ernstige zorgen maken over een mogelijke uitbraak in dat land die niet meer onder controle te krijgen is. Miljoenen zouden besmet kunnen raken.

Er zijn volgens hen nog steeds sluiproutes voor Brazilianen om Suriname binnen te komen. Het advies aan ons land is om de grenzen beter te bewaken.

Vooral in de arme sloppenwijken wonen de meesten erg dicht bij elkaar en zijn bovendien slecht geïnformeerd over de noodzakelijke preventiemaatregelen die moeten worden getroffen om besmettingen te beperken.

Gezondheidskundigen maken zich erg veel zorgen over het volgens hen laconieke beleid van de regering Jair Bolsonaro. De president die tot voor kort nog openlijk op de tv verklaarde dat het coronavirus “maar een griepje is”, heeft nu beloofd de dreiging serieuzer te nemen.

Intussen is er de afgelopen week al sprake van een vertienvoudiging van het aantal besmette personen. De verwachting is dat het aantal geïnfecteerden in rap tempo verder zal toenemen.

Grote drugsbendes in dat land zien de ernst van de situatie wel in en zijn een eigen voorlichtingscampagne gestart om vooral de arme mensen binnen de gemeenschap te informeren over de maatregelen die ze kunnen treffen om besmettingen te voorkomen.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…