Braziliaanse president brengt werkbezoek aan Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- De Braziliaanse president, Jair Bolsonara, brengt dit jaar nog een bezoek aan Suriname.

Dit zegt de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin.

Suriname en Brazilië hebben afgelopen week gesprekken gevoerd ter versterking van de bilaterale samenwerking.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Basketballer in NBA financieel uitgekleed en moet 18 jaar lang 200 duizend dollar per maand overmaken aan ex’

Ramdin zegt dat er is gesproken over een groot aantal zaken rakende de samenwerking. “Het was nuttig en ook noodzakelijk, omdat wij ook bezig zijn met de voorbereidingen van het bezoek van president Jair Bolsonara aan Suriname later in het jaar.”

Het groter doel van gesprekken die met Brazilië en Guyana gevoerd worden is om langdurige strategische samenwerking tot stand te brengen.

“Ook vanwege het feit dat wij goedkope gassen hebben en daaruit verschillende andere industrieën ontwikkelt kunnen worden, naast de energiesector. Het kan goed zijn voor de ontwikkeling van het westelijk deel van Suriname, het oostelijk deel van Guyana en het noordwestelijk deel van Brazilië. Hier zie je dat sub- regionale samenwerking op het gebied van milieu, infrastructuur, investeringen belangrijk kan zijn om duurzame ontwikkeling te realiseren.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Moeder geschokt na overlijden 36- jarige volledig gevaccineerde zoon aan COVID-19

Verder zegt de minister dat de bilaterale samenwerking met Brazilië belangrijk is omdat er een groot aantal Brazilianen in Suriname wonen.

“Brazilië is een groot land in Zuid-Amerika en als zodanig is het ook politiek van belang dat wij goede relaties onderhouden met Brazilië.”

Er is ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om te praten over uitdagingen op het westelijk halfrond, alsook de integratie in Zuid-Amerika.

Verder is aan de orde gekomen de toetreding van Suriname tot Prosur.

Ten aanzien van de bilaterale relatie is ook gesproken over samenwerking op het gebied van olie en gas, luchtvaart en verdere uitdieping van de technische samenwerking.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten