fbpx
Braziliaanse man in stuwmeergebied doodgeschoten

GFC NIEUWS- De 44-jarige Braziliaan, Francisco Theodora Silva Correia, is in de vroege ochtend van zondag 28 juni in een bar in het stuwmeergebied doodgeschoten.

Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten, bijgestaan door leden van de Regio Bijstand Team Midden en de Forensische Opsporingsdienst, koersten op maandag 29 juni naar het gebied om een onderzoek in te stellen.

Onderweg naar de plek van het schietincident kregen de rechercheurs de harde informatie dat de schutter zich op een locatie bevond in het gebied bekend als Ston Bergi. De locatie werd aangedaan en de schutter werd aangetroffen en aangehouden. De schutter is de 34-jarige Braziliaan Elisvaldo S. Het jachtgeweer waarmee hij geschoten heeft, is in beslag genomen.

Volgens een verklaring van Elisvaldo zat hij met Francisco en diens vrouw te borrelen in een bar. Op een gegeven moment kreeg hij een heftige woordenwisseling met Francisco, omdat die vond dat hij zijn vrouw lastig viel.

Elisvaldo verliet de bar om vervolgens naar zijn kamp te lopen om een jachtgeweer te halen. Hij keerde gewapend met het jachtgeweer terug naar de bar en schoot Francisco neer.

Francisco werd in zijn borststreek geraakt en was nagenoeg op slag dood. Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.

Elisvaldo is overgebracht naar Paramaribo en in verzekering gesteld.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.