Braziliaanse ingezetenen naar huis, Surinamers keren terug

GFC NIEUWS- Braziliaanse ingezetenen zijn met een repatriatievlucht naar Belem, Brazilië vervoerd.
De vlucht heeft vandaag om 12.15 uur plaatsgevonden, volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken, met onder andere Brazilianen aan boord.
Volgens het vliegschema moet het vliegtuig reeds op de terugweg naar Paramaribo zijn met 102 Surinamers en ingezeten aan boord en kan elk moment landen. Deze personen zullen met inachtneming van alle nodige protocollen worden afgehandeld door de relevante diensten.
Op donderdag 2 april zullen ook landgenoten die gestrand zijn in Miami worden opgehaald.
Met deze repatriatievlucht uitgevoerd door de SLM zullen 105 gestrande Surinaamse ingezetenen te Miami, Verenigde Staten van Amerika, worden terug gehaald. Zoals eerder aangegeven zal de overheid tegen het einde van de week mededelingen doen inzake de eerste repatriatie vlucht vanuit Nederland.
Wederom wordt het beroep gedaan aan Surinaamse ingezetenen die gestrand zijn in het buitenland om zich alsnog te registreren bij de dichtstbijzijnde diplomatieke of consulaire missies van de Republiek Suriname, voor het geval zij dat nog niet hebben gedaan of op de COVID website: www.covid-19.sr. Mocht men geen diplomatieke of consulaire missie van de Republiek Suriname bereiken, dan kan men mailen naar de volgende emailadressen: [email protected] of [email protected]
Voor de repatrianten gelden de volgende procedures:
– Invullen van repatriatie formulier is verplicht;
– Aankomst JAP op instructies van BOG/NCCR getransporteerd worden naar overheidsquarantaine;
– Alle repatrianten gaan in overheidsquarantaine voor minimaal 48 uur;
-Indien quarantaine adres is goedgekeurd door de Surinaamse autoriteiten kunnen betrokkenen onder begeleiding van NCCR vertrekken richting hun quarantaine adres;
– Thuisquarantaine alleen mogelijk indien betrokkene(n) bereid zijn de kosten voor statische beveiliging te dragen; – De minimum periode voor quarantaine is tot nu toe gesteld op minimaal 14 dagen na aankomst in Suriname.

Overige berichten