Braziliaanse ambassadeur doneert 172.000 mannelijke condooms en 5.000 HIV-sneltesten

De Braziliaanse ambassadeur Laudemar Aguiar, overhandigde namens de Braziliaanse overheid, 172.000 mannelijke condooms en 5000 orale HIV-sneltesten aan minister Patrick Pengel van Volksgezondheid.

Deze donatie is gedaan in het kader van de huidige ontwikkelingssamenwerking tussen de Surinaamse en Braziliaanse overheid, waarbij de nadruk wordt gelegd op volksgezondheid en landbouw.

Voorafgaand aan deze donatie werden er in de week van 11 tot en met 15 december, medewerkers van niet-gouvernementele organisatie en gezondheidswerkers van het ministerie van Volksgezondheid van Suriname getraind door medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid van Brazilië, in het gebruiken van de HIV- sneltesten.

De bedoeling van deze sneltesten in om de kwetsbare groepen waaronder garimpeiros (goudzoekers) makkelijker en sneller te testen.

Tijdens de ontmoeting met de minister gaf de ambassadeur aan dat ook in Brazilië de strijd tegen HIV aids en andere seksueel overdraagbare aandoeningen een prioriteit is van de Braziliaanse overheid. De doelgroep in deze is, volgens de ambassadeur, de Surinaamse bevolking, maar ook de grote groep Brazilianen die in Suriname woonachtig zijn.(GFC)

Overige berichten