Braziliaan doodt zijn ex-partner en arbeider

De Braziliaan Jose Itamar D., wiens leeftijd nog onbekend is, heeft op dinsdag 19 juni twee landgenoten, een man en een vrouw, met een jachtgeweer van het leven beroofd te Villa Brazil in het district Brokopondo. De vrouw was de ex-partner van Jose, terwijl de man samen met hem werkte op een goudconcessie.

Het gaat concreet om Josemaria Soares, Dasilva Veira en de vrouw Gracieleta Da Coasta Waress. De leeftijden van de slachtoffers zijn nog niet bekend.

De schutter verliet de plek en meldde zich aan bij de security van Villa Brazil. Het wapen waarmee hij het feit heeft gepleegd is niet aangetroffen.

Een tweede verdachte, de Vietnamese Van Dan Le, die de hagelpatronen aan de schutter heeft verkocht is eveneens aangehouden. Zijn leeftijd is ook nog niet bekend en hij vertoeft illegaal in het land.

De drie Brazilianen werkten samen op een concessie te Villa Brazil. De schutter en de vrouw hadden een liefdesrelatie, meldt de politie. Op een bepaald moment bracht de vrouw een einde aan de relatie. Dit viel niet in goede aarde bij Jose, waardoor hij met een jachtgeweer een einde bracht aan het leven van de vrouw.

Het tweede slachtoffer Josemaria dat als operator ter plaatse fungeerde, bemoeide zich met de zaak en werd ook neergeschoten.

De schutter is in verzekering gesteld en de Vietnamese voor overtreding van de vuurwapenwet en zijn illegaliteit in vreemdelingenbewaring.(GFC)