fbpx
Brandweer voorkomt bosbrand

Vanmiddag is de brandweer van Groningen rond 17.00 uur uitgerukt voor een brand aan de Baliweg te Tijgerkreek in het district Saramacca. Het ging om een gasbrand die was aangestoken dichtbij een onbewoonde woning.

Een alerte buurtbewoner zag de rookontwikkeling en schakelde de brandweer in. De brandweer en de politie van Saramacca waren snel ter plaatse.

De brand was veroorzaakt door een grasbrand. Hierdoor is deels van het achterste gedeelte van de woning afgebrand, laat het BIC weten.

De Gewestelijke Brandweer Commandant van Saramacca, Egbert Aikman doet een beroep op de gemeenschap om voorzichtigheid te betrachten bij het aansteken van vuur om erger te voorkomen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…