fbpx

Brand Paramaribo-Noord heeft alle aandacht KBS

De omvangrijke brand te Paramaribo-Noord heeft alle aandacht van het Korps Brandweer Suriname (KBS). Enkele dagen terug heeft de Brandweer de melding ontvangen dat een open terrein van Greenview Village in brand staat. Sinds toen is de brandweer ter plekke om de brand onder controle te krijgen. Volgens Ulrich Coats, voorlichter bij het KBS, is de brand redelijk onder controle en bestaat er geen gevaar meer dat het vuur zal uitbreiden naar andere percelen.

“Op basis van de jarenlange ervaring van het KBS kan gesteld worden dat menselijk handelen de mogelijke oorzaak kan zijn”, zegt Coats in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut. De stichter is nog niet in beeld gebracht, maar er zijn speculaties over de mogelijke stichter.

BEKIJK OOK
PAHO viert 120 jaar gezondheidsbevordering in de regio

De brandweer raadt omwonende aan om ramen en deuren zoveel mogelijk dicht te houden en als de rookontwikkeling intens wordt de buurt even te verlaten. Door de brandweer wordt met man en macht gewerkt om de situatie dit weekend volledig onder controle te krijgen.

Coats geeft verder aan dat het al dan niet met opzet stoken van vuur, strafbaar en schadelijk is voor de gezondheid van mens en dier, alsook de flora.(GFC)