fbpx

Boze verliezer richt bloedbad aan op videogametoernooi

Bij een schietpartij op een videogametoernooi in de Amerikaanse stad Jacksonville werden vier mensen gedood en moesten 11 personen medisch worden behandeld.

Het incident vond plaats tijdens Madden NFL, een Amerikaans voetbalvideogame-toernooi dat werd gehouden in een gamebar in de Jacksonville Landing Mall.

Ooggetuigen zeggen dat de schutter een deelnemer was die door het lint ging toen hij verloor. Hij kwam tijdens het incident eveneens om het leven. De schutter is geïdentificeerd als de 24-jarige David Katz (foto) uit Baltimore. Katz was een professionele speler die eerder de Madden 17 Bill Championship won.

Sheriff Mike Williams van Jacksonville houdt het erop dat Katz de enige verdachte is: “We hebben op dit moment geen andere verdachten op het oog. Geen andere verdachten. We hebben in dit geval één verdachte, hij is ter plaatse overleden.”

De wedstrijd werd live uitgezonden op internet-tv toen het schieten plaatsvond. De verdachte werd ter plekke doodgeschoten, zegt de politie. Het was de tweede schietpartij binnen een week in Jacksonville.

BEKIJK OOK
Nederlandse Defensie bezoekt Suriname met 47e Onafhankelijkheidsdag