fbpx
Boze menigte bindt burgemeester vast aan truck en slepen hem door de straten

GFC NIEUWS- Boze Mexicanen hebben in een dorpje in de zuidelijke staat Chiapas hun burgemeester uit zijn kantoor gesleurd, achter een vrachtwagen gebonden en door de straten gesleept.

De inwoners van Santa Rita zijn kwaad omdat hij zijn verkiezingsbeloften niet zou nakomen, melden Mexicaanse media.

De burgemeester zou tijdens zijn champagne hebben beloofd een weg voor de landbouwers aan te leggen naar Santa Rita.

Gemeenteraadsleden en agenten probeerden voor het gemeentehuis te verhinderen dat de burgervader door de boze menigte meegenomen werd.

Bij het tumult raakten verschillende mensen gewond.

De vrachtwagen was al enkele kruispunten gepasseerd voordat de politie erin slaagde de burgemeester te bevrijden.

Elf mensen zijn opgepakt. Burgemeester Jorge Luis Escandon Hernandez van Las Margaritas in de staat Chiapas liep meerdere kneuzingen op.

Burgemeesters en lokale politici in Mexico zijn vaker het doelwit van drugsbendes, maar het komt niet voor dat ze door de gemeenschap worden aangevallen om verkiezingsbeloftes.

In een andere stad in Chiapas lieten boze bewoners in juli hun burgemeester en een andere functionaris gekleed gaan in traditionele vrouwenjurken, omdat beloftes niet waren nagekomen.

Het tweetal moest geld bedelen bij de San Cristóbal-Ocosingo highway.

Zij eisten dat de burgemeester invulling gaf aan zijn belofte om een fonds van ruim USD 140.000 op te zetten voor ontwikkeling van het watersysteem en andere diensten in het gebied.

Meer bizar nieuws

Make-upartiest maakt meest bizarre creaties

GFC NIEUWS- De 19-jarige Amerikaanse jongen achter het Instagramaccount Cupidsvault begon ooit met het jatten van lipsticks van zijn zus, maar heeft inmiddels een succesvol…

Pasgeboren tweeling heten Covid en Corona

GFC NIEUWS- Een koppel in de Indiase staat Chhattisgarh hebben hun pasgeboren tweeling Corona en Covid genoemd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem…

Man vermoordt drie anderen en eet ze op

GFC NIEUWS- Eduard Seleznev, 51, uit Rusland, is schuldig bevonden aan moord, nadat hij drie personen doodde en delen van hun lichamen opat. Dikke mensen…