Boycot van producten van illegale Israelische nederzettingen is jodenhaat, zegt VS

Redactie GFC Nieuws — Wie weigert producten te kopen afkomstig van illegale Israëlische nederzettingen, maakt zich schuldig aan jodenhaat. Dat zegt Elan Carr, de nieuwe speciale gezant van de VS voor de bestrijding van antisemitisme.
Carr zegt dat organisaties die artikelen boycotten omdat die geproduceerd zijn op Israëlische nederzettingen, antisemitisch zijn. Dat is ook zo wanneer zij komen van illegale nederzettingen.

Israëlische nederzettingen die zijn gebouwd op land dat in de oorlog van 1967 was veroverd, zijn volgens het internationale recht niet legaal.

De gezant zei dat het boycotten van Israëlische producten die wel van de Arabische gemeenschappen worden afgenomen, antisemitisch is.

“Als twee gemeenschappen naast elkaar leven en men weigert om van Joden te kopen en men wil kopen van niet-Joden, dan is het vrij duidelijk wat dat is,” zei Carr.

Carr deed de uitlatingen 24 uur nadat Omar Barghouti, een Palestijnse activist en medeoprichter van de Israëlische boycotbeweging BDS, verhinderd werd om vanuit Tel Aviv het vliegtuig naar de Verenigde Staten te nemen.

De BDS roept op tot “boycot, desinvestering en sancties” als een vorm van niet-gewelddadige druk op Israël om de Palestijnse rechten veilig te stellen.

In de Verenigde Staten wordt steeds meer gedaan om het boycotten van Israël tegen te gaan. Al meer dan 25 staten namen wetgeving aan om de boycot te bestrijden.